Изберете страница

Един от най-разпространените методи в арт терапията е рисуването. Лесно се въздейства на човешката психика чрез сетивата. Тук най-силна роля играят зрението, допирът и ароматът, точно така мирисът на боя събужда съзидателното настроение у всеки човек ☺ Още от най-ранна детска възраст ние с лекота боравим с всякакви материали, за да създадем совите идеи и възприятия в ежедневието. С течение на времето порастваме и забравяме тези свои вътрешни потребности да изразим своето моментно състояние дали чрез танц, песен, музика или рисунка.

Всякакви ограничаващи убеждения ни пречат да творим и създаваме изкуство като най-често срещаните са „Не мога да рисувам, пея, танцувам. Това са пълни глупости, нямам време за такива неща. Нямам търпение да направя картина, За това се иска талант, дарба, а аз нямам такива.“ За съжаление обаче наличието на такива убеждения ни пречат да се насладим пълноценно на живота, защото не се отнасят само до рисуването. Ако смятате, че да се рисува, танцува или друго е загуба на време, то е добре да преосмислите начините си на забавление и доколко си позволявате любовта и щастието да бъдат в живота ви. Ако смятате, че трябва да имате талант, си спомнете от колко неща сте се отказали заради това, че смятате, че не можете да се научите, а трябва да бъде вродено дадено умение. Човек се учи докато е жив и стига да има желание на това!

Не се колебайте и рисувайте с нас! Целта не е да станем професионалисти, а да се забавляваме, да творим красота и да се оставим процеса да ни погълне дотолкова, че да забравим ежедневието и дреболиите, които занимават ума ни!

News & Updates

Donec rutrum congue leo eget malesuada. Nulla quis lorem ut libero malesuada feugiat. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Curabitur non nulla sit amet nisl tempus convallis quis ac lectus.  Vestibulum ante ipsum primis in faucibus