Изберете страница

За нас

Фондация Ел Дуенде е създадена през 2015 година с много любов към човека. Водена от идеята, че човекът е най-висшата форма на творение, през целия си съзнателен живот изследвам и прилагам различни методики на въздействие и себе познание.

 

Целта на фондацията е да предостави чрез различни методики възможности за себеопознаване и повишаване на осъзнатостта и желанието за водене на здравословен начин на живот, което включва емоционална интелигентност, осъзната грижа за ума и тялото както и за духа.

Аз съм един артист по душа  и реших да основа тази фонадация с една единствена цел: да създам място, където хората да имат възможност да израстват по всякакъв възможен начин и да се доближават до своето истинско Аз. Различните методики въздействат по различен начин на хората. Няма една рецепта валидна за всички. Каквото разнообразие виждаме в хората около нас, такова разнообразие трябва да има и при работа и методи за въздействие. Едно е сигурно: нужно е да се работи на всички нива: ум, тяло и емоции. Дипломите ми по Психология, Позитивна психотерапия, работа с НЛП методика и много други само показват пътят, през който съм извървяла до този момент и продължавам да вървя, защото работата със себе си е ежедневни грижи и самоосъзнаване. Обичам да съпътствам всички процеси, които карат хората да опознават себе си и да развиват своите качества и умения. Искам да споделя работещи техники и вярвам, че чрез фондацията ще намеря съмишленици.

Изкуството е едно от нещата, които изключително помага на всякакви подобни процеси. По време на създаването на един невероятен модул за развиване на креативността Creativity worskshop за първи път предизвиках себе си да използвам изкуството като средство за възстановяване на баланса межди двете полукълба на мозъка и синхронизиране на мисловните с емоционалните процеси. След невероятния успех, който се получи самите участващи проявиха интерес да продължа да организирам подобни събития и да рисуваме заедно. Смело мога да заявя, че не съм художник и нямам претенции за такъв, но считам за своя дарба да помагам на хората да вярват в себе си и своите възможности, които са безгранични, рисуването е само една малка част от това.